Voel, verbeeld, vereenvoudig, verwezenlijk 

TopchangeBoeken, Boekenrubriek De Limburger

Het is een traditie om elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen. Het is een mooi gebaar en kost relatief weinig moeit. Het is ook een traditie om het nieuwe jaar te beginnen met goede voornemens. Helaas wordt het merendeel van deze aspiraties nooit waargemaakt. Het is blijkbaar nog niet zo gemakkelijk om de werkelijkheid onze wil op te leggen. Mijn ondernemersboek van deze week brengt hierin verandering. Met Voel, verbeeld, vereenvoudig en verwezenlijk kan iedereen zijn intenties via een creatief proces écht in de realiteit brengen. It’s a kind of magic!

George Parker

Ik maakte twintig jaar geleden kennis met George Parker tijdens een netwerkbijeenkomst waar hij een van zijn transformerende LectureShows gaf. Hij daagde ons uit om vijf toekomstige herinneringen te creëren en onszelf daar binnen één jaar naartoe te leren. George signeerde mijn exemplaar van zijn Grote boek van de Creativiteit met de volgende woorden: “Rob, moed zonder angst is leeg. Elke creatie is een heldendaad.” Aan het einde van dat jaar had ik mijn vijf intenties in de realiteit gebracht. George had de nar, de tovenaar, het orakel en de wijze in mijzelf wakker gemaakt. Ze zijn daarna altijd aan mijn zijde gebleven.

Atelier en laboratorium

Van jongs af aan fantaseert George Parker vrij over wat hij wil maken en meemaken. Inmiddels heeft hij vijftig jaar lang zijn leven als atelier en als laboratorium gebruikt om het creatieve proces te doorleven en te onderzoeken. Het effect dat George met het schrijven van dit boek in zijn achterhoofd had, was dat het boek aan zou voelen als een vriend, een vertrouwde metgezel die je met advies, confrontatie, provocatie en inspiratie terzijde staat bij welk creatief avontuur dan ook. Dat is uitermate goed gelukt. Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester.

Complete gids

Deze complete gids voor persoonlijke transformatie bestaat uit drie delen die 380 kleurrijke pagina’s beslaan. Deel één bevat een stoomcursus bewust creëren in de creatieve modus, vijfenzestig bruikbare eyeopeners en technieken van de IDEAL-cyclus. Deel twee is een logboek om op weg naar resultaat de aantekeningen van je ervaringen, ideeën en visioenen een plek. Tip van George: doe dat zo sensueel mogelijk. Een waarschuwing is hier op zijn plaats: in dat proces transformeer je in de persoon die jouw toekomstfantasie nodig heeft. De drie krachtige principes achter hoe focus en perspectief jouw realiteit creëren komen in deel drie aan bod. Het boek is met tweehonderd illustraties prachtig vormgegeven en via Q-codes krijg je toegang tot video’s met voorbeelden en diepgang. Tenslotte biedt de uitgebreide literatuurlijst mogelijkheden voor verdere verdieping.

Voel, verbeeld, vereenvoudig en verwezenlijk is vooralsnog alleen verkrijgbaar bij Amazon.nl

Op 29 januari 2024 geeft George Parker een LectureShow bij netwerkorganisatie Baandomein.