De kracht van keuze 

TopchangeBoeken, Boekenrubriek De Limburger

Zelfhulpboeken zijn een populair genre in de boekhandel. Psychologie, positief denken en mindset als antidote tegen angst en een negatief zelfbeeld. Heel veel boeken met Angelsaksische titels die beloven het beste in jou naar boven te halen: Master your mindset. Think and grow rich. Get your shit together. Don’t give a fuck. Get things done! De grootste gemene deler? De kracht van keuze!

Viktor Frankl

Toen ik De kracht van keuze van Kelly Weekers in de boekhandel zag liggen, deed de titel mij meteen aan Viktor Frankl denken. Hij overleefde meerdere concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog en legde in zijn boek De zin van het bestaan uit dat je zelfs in onmenselijke omstandigheden tussen stimulus en respons altijd een keuzemoment hebt. En dat niemand dat moment van jou af kan pakken. In haar boek vertelt Kelly Weekers inderdaad dat zij tijdens haar studietijd geïnspireerd is geraakt door Frankl. Net zoals Stephen Covey en Tony Robbins de Oostenrijkse psychiater benoemen als inspiratiebron. De kracht van keuze is een zeer persoonlijk verhaal van een sterke vrouw die durft te kiezen. 

Van Miss Nederland tot succesvol business coach

Kelly Weekers was Miss Nederland en deed korte tijd modellenwerk. De Limburgse is vervolgens afgestudeerd in de klinische en gezondheidspsychologie, heeft de bestseller Happy Life 365 op haar naam staan en is succesvol ondernemer met Moonshot Publishing en Moonshot Coaching. Op LinkedIn plaatst ze regelmatig een video voor haar 89.255 volgers. Bij de officiële coach training school van Tony Robbins & Cloe Mandales volgde de Limburgse een Core 100 training. In Nederland is Bibian Mentel een van haar voorbeelden.

Van pleaser tot life coach

Waar de jonge Kelly een pleaser was, kiest ze nu voor wat ze écht wil. En daarvoor gebruikt ze een praktische set vragen die haar helpen in de vrije zone van Victor Frankl bewust te kiezen. In ambitie, liefde, vriendschap, moederschap en bij verlies. “Van minieme kleine dagelijkse keuzes tot grote levensveranderende beslissingen, we krijgen ze allemaal vroeg of laat voor onze kiezen. Hoe wij reageren wordt vaak grotendeels geprogrammeerd door onze overtuigingen – gestuurd door genetica, opvoeding, ervaringen en omgeving. Door je mee te nemen in mijn gedachten en te delen hoe ik het heb gedaan, wil ik je de bevestiging geven dat je je eigen pad kunt kiezen. Dat je je eigen pad mag kiezen. Besef dat je een keuze hebt en dat je de juiste keuzes kunt maken door jezelf betere vragen te stellen”, aldus de 33-jarige life & business coach.

Dankbaar

Als je geen keuzes maakt, ben je overgeleverd aan de keuzes van anderen. Kelly Weekers is dankbaar dat ze de kracht van keuze heeft en gebruikt. Haar boek sluit ze in stijl af met een prachtig dankwoord.